Pin It

Συνεταιριστικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες στην Αθήνα... Πού και πότε θα πάρετε φθηνά τρόφιμα! Οικονομία στην εποχή της κρίσης‏... H ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ... ΧΡΗΣΙΜΗ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ...πηγή : http://pnemorem1.blogspot.com/2012/02/blog-post_7972.html

www.xoris.gr,
Μετράει σε περίπου έναν μήνα ζωής περισσότερα από 4.000 μέλη και, όπως λένε οι δημιουργοί του, ο αριθμός θα ήταν ήδη μεγαλύτερος εάν δεν είχε μεσολαβήσει το Πάσχα. Πρόκειται για τον νέο ιστότοπο www.xoris.gr, ο οποίος δημιουργήθηκε για να φέρει σε επαφή παραγωγούς αγροτικών προϊόντων και καταναλωτές παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες και προωθώντας τις αγοραπωλησίες σε πολύ χαμηλότερες τιμές.
«Η ιδέα γεννήθηκε λόγω της απήχησης που είχε το «κίνημα της πατάτας». Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα, έναν «τόπο» συνάντησης παραγωγών και καταναλωτών, οι οποίοι μέχρι τώρα δεν έρχονταν σε επαφή με την εξαίρεση ορισμένων λαϊκών αγορών», λέει ο ένας εκ των δύο εμπνευστών της σελίδας, Θανάσης Ζωγράφος. Η πλατφόρμα λειτουργεί στο πρότυπο των κοινωνικών δικτύων, ενώ δεν υπάρχουν χρεώσεις ούτε για τους παραγωγούς ούτε για τους καταναλωτές. Οι πρώτοι δημοσιεύουν δωρεάν την αγγελία με τα προϊόντα που διαθέτουν, τη διεύθυνση και τα τηλέφωνα επικοινωνίας μαζί τους, ενώ για τους καταναλωτές-χρήστες η εγγραφή είναι δωρεάν. Η διαδικασία είναι απλή, ο καταναλωτής εντοπίζει το προϊόν που τον ενδιαφέρει και στη συνέχεια έρχεται σε απευθείας επαφή με τον παραγωγό μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σε ορισμένα προϊόντα είναι δημοσιευμένη η τιμή πώλησης, ενώ σε άλλα η αγγελία παραπέμπει στον παραγωγό.
«Ο καταναλωτής εντοπίζει με εύκολο τρόπο το προϊόν που τον ενδιαφέρει και συνομιλεί με τον παραγωγό για να κάνει την παραγγελία και να συνεννοηθούν για τον τρόπο παραλαβής», λέει ο κ. Ζωγράφος, ο οποίος διευκρινίζει ότι οι διαχειριστές δεν εμπλέκονται στη διαδικασία. «Ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από τον παραγωγό και το είδος, αλλά συνήθως δεν ξεπερνά τις τέσσερις ημέρες».
Όσο για την ποιότητα των προϊόντων που διατίθενται, σύμφωνα με τον κ. Ζωγράφο, «οι αυστηρότεροι κριτές είναι οι ίδιοι οι καταναλωτές, οι οποίοι μπορούν να αφήσουν τα σχόλιά τους τόσο για τα προϊόντα που τους άρεσαν όσο και γι΄αυτά με τα οποία δεν έμειναν ευχαριστημένοι», καταλήγει.
Τα προϊόντα, τα οποία μπορεί κανείς να βρει στο «xoris», είναι κυρίως γεωργικά και κτηνοτροφικά και καλύπτουν μια ευρεία γκάμα ειδών, η οποία διαρκώς εμπλουτίζεται. Προς το παρόν μπορεί να αναζητήσει κανείς από λάδι, κρασί, μέλι και τσίπουρο, μέχρι κουνέλια, ψάρια, αβγά αλλά και αρωματικά φυτά (τσάι του βουνού, δενδρολίβανο κ.λπ.) έως και σαπούνια από μέλι κ.λπ.
Σήμερα στην πλατφόρμα συμμετέχουν περίπου 250 παραγωγοί, με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς. Στην ιστοσελίδα υπάρχει επίσης και «σύμβουλος τιμών», όπου οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τιμές για βασικά προϊόντα σε αγοραπωλησίες χωρίς μεσάζοντες, ενώ το δίκτυο φιλοξενεί και είδη για χάρισμα.

Swishing: Ανταλλακτική… οικονομία στην εποχή της κρίσης‏

swishing

Η πικρή αλήθεια είναι ότι η νεότερη ιστορία της Ελλάδας δεν είναι σπαρµένη µε ροδοπέταλα. Πάντα όµως ο Έλληνας σε δύσκολους καιρούς αποδείχτηκε πολυµήχανος, εφευρετικός και προπάντων δεν έχασε το γέλιο του. Oύτε «ξέχασε» την αλληλεγγύη.
Επειδή λοιπον η φτώχεια θέλει καλοπέραση και επειδή η γενιά των 700 ευρώ τείνει να γίνει γενιά των …500, φρέσκιες ιδέες από νέους πολίτες µας, ήλθαν για να δώσουν ένα νέο νόηµα στην έννοια της ανταλλακτικής οικονοµίας. Το 2012, η ανταλλαγή αγαθών έχει πάρει το όνοµα swishing (σγουίσινγκ). Τι σηµαίνει όµως αυτό που ηχητικά στους αγγλοµαθείς θυµίζει κάτι µεταξύ… ευχολογίου και ψαρέµατος; Δούναι και λαβείν µετά µουσικής Swishing, ή swap not shop όπως αλλιώς λέγεται περιφραστικά, ονοµάζεται η ανταλλαγή αντικειµένων όπως ενδύµατα, υποδήµατα ή άλλα αξεσουάρ µεταξύ φίλων ή γνωστών. Οι συγκεντρώσεις για τις ανταλλαγές είναι ένα πραγµατικό event, που συνοδεύεται από µουσική, πάρτι και πολύ κέφι. Οι συµµετέχοντες πρέπει να φέρουν µαζί τους τουλάχιστον ένα αντικείµενο προς ανταλλαγή, ώστε να έχουν τη δυνατότητα µετά να επιλέξουν ελεύθερα κάποιο άλλο αντικείµενο που τους ενδιαφέρει και φυσικά διατίθεται από κάποιον άλλο «συνάδελφό» τους. Η χρηµατική αξία δεν παίζει κανέναν ρόλο σε αυτές τις συναλλαγές και όσοι συµµετέχουν δεν ανταλλάζουν απαραιτήτως τα αντικείµενά τους µε άλλα ίσης αξίας.
Ουσιαστικά, το swishing είναι η σύγχρονη εφαρµογή της ανταλλακτικής οικονοµίας στην πράξη και κατά βάση πρόκειται για µια µορφή ανακύκλωσης. Συνιστά µια διαδικασία µε οικολογική συνείδηση, κατά την οποία κάποιος µπορεί να ανανεώσει την γκαρνταρόµπα του χωρίς να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ, αδειάζοντας τις ντουλάπες του από ρούχα που πλέον δεν χρησιµοποιεί, δεν χρειάζεται και µπορεί να τα θέλει κάποιος άλλος. Τελευταία µάλιστα, το swishing έχει αρχίσει να γίνεται τόσο διαδεδοµένο ανά τον κόσµο, που σε αυτού του είδους τα παζάρια που αρχικά αφορούσαν κυρίως ρούχα, βρίσκει κανείς πλέον από βιβλία µέχρι και έπιπλα. Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η δήλωση του Jess Cartner-Morley από το περιοδικό Marie Claire ότι «το swishing είναι η «τρέλα» που απλώνεται παντού και είναι ηθική, οικο-απίθανη, κοινωνική και διασκεδαστική. Καλώς ήρθατε στη µόδα του µέλλοντος».
Έλληνες swisher VS κρίσης
Τα swishing πάρτι ήλθαν και στην Ελλάδα εν µέσω κρίσης και έχουν κάνει την εµφάνισή τους σε αρκετές πόλεις. Στο Διαδίκτυο υπάρχουν πολλές σχετικές ιστοσελίδες, όπου µπορεί κανείς να ενηµερωθεί για το που και πότε γίνεται πάρτι και υπό ποιους όρους. Στην αντίστοιχη οµάδα του facebook, οι διοργανωτές αυτοσυστήνονται ως η Βιβιάνα, Θάλεια και Σάντρα «που οι δρόµοι τους συναντήθηκαν τυχαία και έτσι κατά τύχη έγινε και το πρώτο πάρτι ανταλλαγής ρούχων σε µια ταράτσα στα Πετράλωνα µε σαγκρία και µπισκότα κανέλλα. Από τότε, πέρασαν σχεδόν 3 χρόνια, η τριάδα µεγάλωσε και έγινε κανονική οµάδα, µε τον Κωσταπάνο, την Αθηνά, τη Μινού και όλους όσους αγαπάνε τα ρούχα». Με παιχνιδιάρικη διάθεση, συµπληρώνουν ότι αποστολή τους είναι να περνάνε καλά, να χαµογελάνε και να δώσουνε µια δεύτερη ευκαιρία στα ρούχα. Άλλωστε το σκουπίδι του ενός µπορεί να είναι ο θησαυρός του άλλου!
Για να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του swishing και το πάρτι να είναι επιτυχηµένο υπάρχουν µερικοί βασικοί και απλοί κανόνες. Εκτός από το ότι οι συµµετέχοντες οφείλουν να φέρουν τουλάχιστον ένα ρούχο ή αντικείµενο, αυτά πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, αλλιώς δεν γίνονται δεκτά. Μπορούν -αυστηρά- να αποκτήσουν ίσο αριθµό αντικειµένων µε αυτά που έφεραν, συν ένα παραπάνω. Σηµειώνεται πως, για λόγους υγιεινής, δε γίνονται δεκτά αντικείµενα όπως εσώρουχα ή σκουλαρίκια, ενώ όσα ρούχα «παραµένουν στα αζήτητα», δίνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Επειδή όµως οι εκδηλώσεις αυτές έχουν κι έναν αυτό-διαχειριζόµενο χαρακτήρα, οι εθελοντές που επιθυµούν να βοηθήσουν, να κρεµάσουν, ξεκρεµάσουν, κουβαλήσουν και γενικά να συµβάλουν στην οργάνωση ενός swishing, είναι πάντα ευπρόσδεκτοι. Επίσης, κάποιες φορές υπάρχει κι ένας «υποχρεωτικός» κουµπαράς τύπου «ό,τι έχετε ευχαρίστηση», αποκλειστικά και µόνο για να καλυφθούν τα έξοδα της διοργάνωσης. «Eίµαστε όλοι µαζί σε αυτό. Δεν πρόκειται για ένα απλό event. Είναι µια ανεξάρτητη, ανοιχτή, µη κερδοσκοπική, αντικαταναλωτική και… αντικαταθλιπτική δράση», δηλώνουν οι διοργανωτές.
Φθηνά, όχι φτηνιάρικα
Στα swishing, συµµετέχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών, από λιλιπούτιους επισκέπτες µέχρι και ηλικιωµένες κυρίες. Μια από τις συνδιοργανώτριες, η Θάλεια Γελαδάκη, εκτιµά ότι κάθε πάρτι συγκεντρώνει πλέον πάνω από 400 άτοµα και θεωρεί ότι η µεγάλη προσέλευση του κόσµου οφείλεται αφενός στο ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις έχουν γίνει πλέον γνωστές, αφετέρου στην οικονοµική κρίση, που έχει ελαφρύνει τα πορτοφόλια των καταναλωτών. «Έχω πάει σε πάρα πολλά παζάρια, όπου µπορείς είτε να ανταλλάξεις, είτε να αγοράσεις αντικείµενα σε συµβολικές τιµές και ποτέ δε µ’ αφήνουν αδιάφορη. Σχεδόν πάντα βρίσκω κάτι που να µου αρέσει και να θέλω να το αποκτήσω» λέει µια από τις συµµετέχουσες. Μια άλλη κυρία, που ήλθε µε την µικρή της κόρη, είπε ότι θα ήθελε περισσότερα παζάρια είτε ανταλλαγής ή για αντικείµενα από δεύτερο χέρι. Συµπλήρωσε δε, ότι «την πρώτη φορά που πήγα σε µε τέτοια εκδήλωση το είχα µάθει τυχαία και απλά αποφάσισα να περάσω από περιέργεια. Έτσι, για µια απλή βόλτα. Από τότε, έχω ξεσκονίσει κάθε γωνιά του σπιτιού µου και έχω βρει άπειρα πράγµατα που δεν τα θέλω πια και ήµουν έτοιµη να τα πετάξω, αλλά τα λυπόµουν. Τώρα πια µένω ήσυχη ότι δεν πάνε χαµένα και παράλληλα ανανεώνω και την γκαρνταρόµπα µου»! H Λουκία Αναγνωστάκη, φοιτήτρια της ΑΣΟΕE, επεσήµανε ότι «κατά τη γνώµη µου η καταναλωτική κοινωνία καταρρέει. Πλέον θα πάψει να έχει πέραση το lifestyle του καταναλωτισµού και οι γυναίκες δεν θα ψωνίζουν µόνο και µόνο για να προσθέτουν άλλο ένα ρούχο στη συλλογή τους. Μου αρέσει η µόδα, αλλά θέλω να το κάνω µε τον τρόπο µου και πάνω απ’ όλα φθηνά, όχι φτηνιάρικα».
Ενδιαφέρον παρουσιάζει όµως και το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις αυτές δίνουν και µια νέα διάσταση στο θέµα της αλληλεγγύης. Ενδεικτικά, σε ένα από τα swishing πάρτι, η ΜΚΟ Αnce µε τη συµβολή γυναικών προσφύγων από την Αλγερία και το Αφγανιστάν δηµιούργησαν διάφορα ρούχα και αξεσουάρ, χρησιµοποιώντας υφάσµατα από τις χώρες τους, παρεό, παλιά ρούχα και διάφορα υλικά, τα οποία πωλούνταν σε συµβολικές τιµές.
Με την κρίση, οι ανθρώπινες σχέσεις και αξίες επαναπροσδιορίζονται. Οι νέοι που εργάζονται όλο και περισσότερες ώρες και αµείβονται ολοένα και λιγότερο, αποδεικνύονται δηµιουργικοί, αλληλέγγυοι και ανοιχτοί σε νέες ιδέες. Το swishing ήρθε για να µείνει. Το σύνθηµα της εµπνεύστριας του όρου Lucy Shea είναι «εξοικονόµησε χρήµατα, σώσε τον πλανήτη και διασκέδασε. Το swishing αγγίζει όλες αυτές τις πτυχές».
Του Ραζμίκ Αγαμπατιάν ifepositive.gr_____________________________________________________

Πού και πότε θα πάρετε φθηνά τρόφιμα!

10 διευθύνσεις για ανταλλαγές προϊόντων και υπηρεσιών

Η «μόδα» ξεκίνησε στην Αργεντινή, το διάστημα της οικονομικής κρίσης, από τον λαό που μην έχοντας χρήματα, σε μορφή ρευστού, «ανακάλυψε» αυτή την εναλλακτική μορφή οικονομίας, ως αναπόφευκτη αντίδραση στην παραδοσιακή καπιταλιστική γραμμή παραγωγής και κατανάλωσης. Τα ανταλλακτικά παζάρια -«τρουέκε» ονομάστηκαν στην Αργεντινή- σε συνδυασμό με τα «creditos», κουπόνια που λειτουργούσαν ως χρήματα και που παρέχονταν κατ’αναλογία αυτών που είχε να πουλήσει ή να αγοράσει κανείς, βοήθησαν δέκα χρόνια πριν αρκετό κόσμο να επιβιώσει. Σήμερα έχουν πλέον κατοχυρωθεί σε όλη την χώρα, ενώ τα μέλη των «τρουέκε» υποστηρίζουν πως χάρη στα ανταλλακτικά αυτά παζάρια αποφεύχθηκε η αιματοχυσία και η βία στην οποία θα αναγκάζονταν να υποπέσουν όσοι έφταναν στα όρια της ανέχειας.Πρόσφατα μιλήσαμε για την ελληνική εκδοχή των «τρουέκε», τα «ανταλλακτικά δίκτυα πολιτών», τα οποία είτε μέσω της (εικονικής) κοπής νέων νομισμάτων, είτε μέσω της αμοιβαίας ανταλλαγής προϊόντων και υπηρεσιών, προσπαθούν να βοηθήσουν τις τοπικές κοινωνίες να «αναπνεύσουν» οικονομικά, παρέχοντάς τους μια ιδιαίτερη μορφή προστασίας από τους κερδοσκόπους.Αυτή τη φορά συγκεντρώνουμε τα προγραμματισμένα χαριστικά-ανταλλακτιά παζάρια ή τις σχετικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, χωρίς να συνδέονται απαραίτητα με κάποιο ανταλλακτικό δίκτυο πολιτών, για να ξέρετε πού ακριβώς θα πάτε την επόμενη φορά που θα έχετε όρεξη για «swapping»:Χαριστικά παζάρια
Χαριστικό Παζάρι στην Αθήνα
Πού; «Σκόρος», Ζωοδόχου Πηγής και Ερεσού, Εξάρχεια (τηλ. 6985868544).
Πότε; Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 18.00-21.00 και κάθε Σάββατο 11.00-14.30.
Τι; Εδώ ανταλλάσσονται τα πάντα, από ρούχα, βιβλία, κουζινικά είδη και λοιπά αντικείμενα μέχρι προσφορά χρόνου, ιδεών και πρακτικών (π.χ. μαθήματα αγγλικών, καθάρισμα σπιτιού, κούρεμα).
Μάθετε περισσότερα για τον Σκόρο εδώ.
Παζάρι Ανταλλαγής Προϊόντων στα Χανιά Κρήτης
Πού; 1ο ΕΠΑΛ Χανίων (οδός Κοραή 1, δίπλα στο στάδιο),
Πότε; Σχεδόν κάθε Κυριακή, κάθε μήνα, από τις 11.00 έως τις 16.00 (αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο www.diktyoantallagonxanion.gr)
Τι; Ανταλλαγή προϊόντων (τροφίμων, ειδών ρουχισμού και διάφορων άλλων αντικειμένων) αλλά και υπηρεσιών με το εναλλακτικό νόμισμα της Μονάδας.(Μάθετε περισσότερα για τα ανταλλακτικά δίκτυα και τα εναλλακτικά νομίσματα στα Σχετικά Άρθρα).
Χαριστικό Παζάρι από το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου
Πού; Καστρινογιαννάκη 9, Παλιά Πόλη Ρεθύμνου (ακριβώς απέναντι από το Ιατρείο). Τηλ. 697 7750433.
Πότε; Δευτέρα και Τετάρτη 18:00 – 21:00, Τρίτη 10:30 – 12:30
Τι; Αντικείμενα όπως ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια κ.α. διατίθενται δωρεάν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Ο κάθε ένας μπορεί να αφήσει εκεί πράγματα που δεν χρησιμοποιεί πια και είναι σε αρκετά καλή κατάσταση προκειμένου να διανύσουν έναν δεύτερο κύκλο ζωής στα χέρια κάποιου που τα χρειάζεται πραγματικά.
Swap not Shop
Πρόκειται για μία ανεξάρτητη, ανοιχτή, μη κερδοσκοπική, αντι-καταναλωτική –και αντικαταθλιπτική όπως λέει στο κείμενο υποδοχής του Facebook- δράση, η οποία με μότο «το σκουπίδι ενός είναι ο θησαυρός του άλλου» διοργανώνει πάρτι ανταλλαγής ρούχων σε διάφορα γνωστά σημεία της πόλης. Πάρτε, λοιπόν, τα παλιά σας ρούχα και ακολουθήστε τους! (αφού κάνετε like στην σελίδα της ομάδας στο Facebook για να ενημερώνεστε για τα επικείμενα Swap not Shop Parties).
Προσφορά υπηρεσιών
Τι; Το tutorpool είναι ένα δίκτυο εθελοντισμού και αλληλεγγύης για την Παιδεία, το οποίο δημιουργήθηκε από πρώην μαθητές που μεταδίδουν την γνώση στους σημερινούς. Στο www.tutorpool.gr θα βρείτε αγγελίες από εθελοντές καθηγητές που έχουν δεσμευτεί για δωρεάν διάθεση της γνώσης και του χρόνου τους. Συνεπώς, απευθύνεται σε γονείς και μαθητές που πραγματικά έχουν ανάγκη από ιδιαίτερα μαθήματα αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα πληρώσουν. Εννοείται ότι αφορά ενδιαφερόμενους γονείς/μαθητές αλλά και εθελοντές καθηγητές από όλη την Ελλάδα.
Εδώ θα βρείτε συγκεντρωμένες προσφορές υπηρεσιών, όπως μαθήματα ξένων γλωσσών, θεραπευτικό σιάτσου, ρεφλεξολογία, ενώ το κάθε μέλος που προσφέρει κάτι μπορεί να αναφέρει και τι ζητά, όπως π.χ. βάψιμο σπιτιού, φιλοξενία εκτός Αθηνών, περιποίηση νυχιών.
Προσφορά υλικών αγαθώνGive the Kids
Τι; Πρόκειται για μία ομάδα γονιών που αναλαμβάνει να συγκεντρώσει για να χαρίσει ρούχα και παπούτσια σε μωρά και παιδάκια έως 5 ετών που έχουν πραγματικά ανάγκη. Απευθύνεται σε όλους όσους έχουν τέτοια είδη των δικών τους παιδιών, σε καλή κατάσταση, κλεισμένα στις ντουλάπες τους και δεν ξέρουν τι να τα κάνουν.
Στο www.givethekids.gr μπορείτε να δείτε τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων, καθώς και τι ενέργειες έχουν γίνει μέχρι τώρα (σε ποιες οικογένειες ή φιλανθρωπικούς οργανισμούς έχουν δοθεί πράγματα).
Πότε; Η επόμενη συνάντηση του Give the Kids θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Μαρτίου 2011, στις 17.00, στη σχολή “Athens Yoga”, Λουίζης Ριανκούρ 65-67, Αμπελόκηποι (ημιώροφος - 40μέτρα από το σταθμό Πανόρμου). Ρούχα, παπούτσια, παιχνιδάκια και βιβλία που δεν χρειάζεστε μπορείτε να τα δώσετε για μικρά παιδιά που τα έχουν ανάγκη.Bookcrossing
Για το Bookcrossing τα έχουμε ξαναπεί αρκετές φορές: Γράφεσαι στην σχετική ομάδα, καταχωρείς το βιβλίο που θα ήθελες να χαρίσεις σε οποιονδήποτε και το αφήνεις σε κάποιον δημόσιο χώρο (ή το δίνεις σε κάποιον φιλανθρωπικό οργανισμό ή second hand βιβλιοπωλείο). Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να αποκτήσει οποιοσδήποτε κάποιο από τα αμέτρητα βιβλία που χαρίζονται καθημερινά.
Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες του Bookcrossing εδώ.
Δωρεάν υπηρεσίες και αγαθά
Στην ιστοσελίδα Ανταλλακτική Οικονομία έχετε την δυνατότητα να ανταλλάξετε προϊόντα και υπηρεσίες χωρίς τη μεσολάβηση χρήματος. Ενδεικτικά, ο καθένας μπορεί να καταχωρίσει με αγγελία όσα χαρίζει (π.χ. ένα ψυγείο και ένα πλυντήριο) ή και όσα ζητά (π.χ. ένα λάπτοπ) και παράλληλα να αναζητήσει τι από αυτά μπορεί να προσφέρεται δωρεάν. Στην ιστοσελίδα θα βρείτε επίσης συγκεντρωμένους διάφορους διαγωνισμούς που γίνονται για δώρα ταξίδια και προσκλήσεις, ενώ εκεί ανακοινώνονται συνεχώς όλα τα επικείμενα Χαριστικά-Ανταλλακτικά Παζάρια.Αλληλέγγυο εμπόριο
Άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Αύγουστο στο κέντρο της Αθήνας (Ηπίτου 4, Σύνταγμα) με σκοπό να ενισχύσει το κίνημα του αλληλέγγυου εμπορίου. Έτσι, το παντοπωλείο υποστηρίζει μικρούς παραγωγούς και συνεταιρισμούς από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, διαθέτοντας τα προϊόντα τους στο κατάστημα. Τα ελληνικά προϊόντα (παξιμάδια, μπαχαρικά, μαρμελάδες, όσπρια, ζυμαρικά κ.λ.π.) φτάνουν εκεί κατευθείαν από τους παραγωγούς, οπότε αποδυναμώνεται ο ρόλος των μεσαζόντων. Τα υπόλοιπα προϊόντα (καφές, τσάι, μπαχαρικά) προέρχονται από χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας και το κατάστημα τα προμηθεύεται από τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις El Puente και Συν-Αλλοις. Εννοείται πως η σχέση ποιότητας τιμής είναι εξαιρετική.
από το υπέροχο http://trelogiannis.blogspot.com

Πέμπτη, Μάρτιος 08, 2012


Μάλιστα, παρόμοια πρωτοβουλία σημειώνεται και από τους αγρότες στην Αττική, με ολοένα και περισσότερους δήμους να προστίθενται στη μακρά λίστα των παραγγελιών.
Ειδικότερα, ο Δήμος Κορυδαλλού ξεκινά τη διανομή στους δημότες του, πατάτας Νευροκοπίου και ρυζιού από τις Σέρρες απευθείας από τους παραγωγούς, προκειμένου να χτίσει ένα «τείχος» στην αισχροκέρδεια των μεσαζόντων.

Παράλληλα, ο Δήμος Ωραιόκάστρου οργανώνει τη διάθεση πατάτας απευθείας από τους παραγωγούς Νευροκοπίου και Βροντούς, όπου θα διατίθενται 30 τόνοι πατάτας έναντι 0,25 ευρώ το κιλό σε συσκευασίες των 20 κιλών.

Ο Δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης οργανώνει τη διάθεση διάφορων προιόντων απευθείας από τους παραγωγούς, ενώ ο Δήμος Θερμαϊκού άρχισε τις διαδικασίες για διανομή φθηνής πατάτας (0,30 ευρώ το κιλό) από το Νευροκόπι και ρυζιού (078 μέχρι 1,00 ευρώ το κιλό) από τη Χαλάστρα.

Επίσης, ο Δήμος Νεάπολης- Συκεών βρίσκεται στην διαδικασία επαφών με παραγωγούς για πατάτα, λάδι, αλεύρι, ρύζι, φακές και φασόλια.

Τέλος, για σήμερα έχει προγραμματιστεί η διάθεση οκτώ τόνων πατάτας Νευροκοπίου στα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ασσήρου έναντι 0,31 ευρώ το κιλό.

Αναλυτικά η διάθεση προϊόντων ανά περιοχή:

ΚΗΦΙΣΙΑ: Διάθεση πατάτας Νευροκοπίου το Σάββατο 10/3 και την Κυριακή από τις 8 το πρωί στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στη Νέα Κηφισιά, καθώς και στις οδούς Κηφισού, Αγραύλης, Ερυμάνθου.

ΜΑΡΟΥΣΙ: Διάθεση πατάτας, μελιού και ελαιόλαδου την Κυριακή 18 Μαρτίου 09:00- 13:00, σε κεντρικό σημείο που αναμένεται να ανακοινωθεί. Παραγγελίες: 2132038308, 390, 254,080.

ΓΑΛΑΤΣΙ: Διάθεση πατάτας Νευροκοπίου 12/3, μετά τις 9 το πρωί στο χώρο του υπαίθριου πάρκινγκ δίπλα στο δημαρχείο. Παραγγελίες: 2102143300 ή στο www. Galatsi.gov.gr

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Παραγγελίες: Αίτηση στο www.zografou.gr ή στο φαξ 210 7777824. Επιβεβαίωση της αποστολής αίτησης στα τηλέφωνα 2107770247 και 2107791989.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Παραγγελίες: Στα γραφεία Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου (09:00- 15:00).

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Παραγγελίες: Συμπλήρωση αιτήσεων στα σελίδα www. Kessariani.gr και στο φαξ 2107595917 ή επιτόπου στο δημαρχείο μέχρι την προσεχή Παρασκευή ( τηλέφωνα: 2107296601, 2132010763-4).

ΒΥΡΩΝΑΣ: Παραγγελίες: Στην ιστοσελίδα www.Dimosbyrona.gr.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: Διάθεση πατάτας Νευροκοπίου 11/3 από τις 10 το πρωί στην οδό Τριπόλεως 19, Αργυρούπολη. Παραγγελίες: Μέχρι την Παρασκευή 9/3 στο τηλέφωνο 2132018704.

ΠΑΛΛΗΝΗ: Παραγγελίες: Μέχρι σήμερα στην ιστοσελίδα www.pallini.gr ή στο τηλέφωνο 21066004638.

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ: Διάθεση πατάτας Νευροκοπίου από την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας σήμερα, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου.

ΣΠΑΡΤΗ: Παραγγελίες: Μέχρι την Τετάρτη 14/3 στο Δήμο Σπάρτης (οδός Ευαγγελίστριας 85- 87 στη Σπάρτη).

ΒΕΡΟΙΑ: Σάββατο 10/3: 100 τόνοι πατάτας, πληροφορίες Μαριώ Θεοδωρίδου 6982171461, Νίκος Ασλάνογλου 6946381707. Σάββατο 10/3: διάθεση ακτινιδίων. Πληροφορίες Μαρία Θεοδωρίδου 6982171461, Νίκος Ασλάνογλου 6946381707. Σάββατο 17/3: Διάθεση ελαιόλαδου και ελιάς, , πληροφορίες Μαριώ Θεοδωρίδου 6982171461, Νίκος Ασλάνογλου.

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ: Διάθεση πατάτας, πληροφορίες 8001157013, dimosoraiokastrou@gmail.com.

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Διάθεση πατάτας, πληροφορίες 2313314511, www.kalamaria.gr.

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ- ΜΕΝΕΜΕΝΗ: Διάθεση ρυζιού, φασολιών, πατάτας. Πληροφορίες 2310729618, 2310729602. Email: info@ampeloipi- menemeni.gr.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ: Διάθεση πατάτας και ρυζιού, πληροφορίες www.thermaikos.gr

ΝΕΑΠΟΛΗ- ΣΥΚΚΕΣ: Διάθεση πατάτας και ρυζιού, πληροφορίες 2313313200, www.sykies.gr

ΒΟΛΟΣ: Διάθεση πατάτας Νευροκοπίου 10/3 και 11/3 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Παραγγελίες ελαιόλαδου Μεσσηνίας: Μέχρι 14/3 στο τηλέφωνο 2651077077.

ΠΑΤΡΑ: Παραγγελίες: Μέχρι18/3 στο e-mail: stodromo@yahoo.gr ή στα τηλέφωνα 6942559415 και 6945866861.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ...

------------------------------------------------------------


Καταργούν τους μεσάζοντες και στην Αθήνα
Εθελοντές οργανώνουν μεγάλο παζάρι κάθε Κυριακή στον Νέο Κόσμο
Και στον Νέο Κόσμο εθελοντές καταργούν τους μεσάζοντες που ανεβάζουν τις τιμές ακόμη και των αγαθών πρώτης ανάγκης στα ύψη και κάθε Κυριακή θα τα πωλούν σε τιμές...
πολύ κοντά σε εκείνες του παραγωγού.
Το blog
neoskosmos-athens, από καιρό υιοθετεί και πρωταγωνιστεί σε εκστρατείες πάταξης της ακρίβειας. Το blog το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει υιοθετήσει το σύνθημα «Χτυπάμε την κρίση», οι διαχειριστές του οποίου προσπαθούν να πείσουν τους επιχειρηματίες της περιοχής να κάνουν εκπτώσεις και προσφορές ανάμεσα σε άλλα και την εκστρατεία αλληλεγγύης «Το πιάτο της αγάπης».
Οι παραγγελίες θα δίνονται ηλεκτρονικά και κατά τη συνάντηση της Κυριακής οι ενδιαφερόμενοι θα κάνουν τις προμήθειές του απ´ευθείας από τους παραγωγούς σε συσκευασίες των 5 κιλών...
Περισσότερες λεπτομέρειες –και ακριβείς τιμές θα δοθούν σύντομα. Αυτή τη στιγμή οι εθελοντές βρίσκονται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για εξασφάλιση μεγάλων ποσοτήτων (σε λάδια, όσπρια, κοτόπουλα και κρασιά) από τους παραγωγούς...
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις ποσότητες που επιθυμεί να αγοράσει κάποιος στο e-mail pparatiritis@yahoo.com. Στην ίδια διεύθυνση μπορούν να απευθύνονται
και οι παραγωγοί με τις προσφορές τους.
Καταργούν τους μεσάζοντες και στην Αθήνα
___________________________________________________
Πατάτες χωρίς μεσάζοντες και στην Αττική – Όλες οι λεπτομέρειες!
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
«Οι συνθήκες που διαμορφώνονται στο οικονομικό περιβάλλον επιβάλλουν την παρέμβαση και λήψη μέτρων προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίκτυ κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας για τους δημότες μας. Ο Δήμος Παλλήνης, στοχεύοντας στην στήριξη των νοικοκυριών, παρεμβαίνει καθημερινά με νέες δράσεις.
Σήμερα ξεκινάμε την παρέμβαση στο καταναλωτικό κίνημα. Σε συνεργασία με τους πατατοπαραγωγούς του Νευροκοπίου θα διατεθούν πατάτες στον Δήμο μας στην πολύ χαμηλή τιμή των 28 λεπτών ανά κιλό.
Καλούμε τους δημότες και κατοίκους του Δήμου μας, που επιθυμούν να προμηθευτούν πατάτες να συμπληρώσουν τα έντυπα παραγγελίας που διατίθενται ηλεκτρονικά στο www.palini.gr η σε έντυπη μορφή στο Δημαρχείο Παλλήνης, (Ιθάκης 12, Γέρακας ), Γραφείο Αντιδημάρχων, τηλ.210-6604638, μέχρι 8 Μαρτίου 2012.
Μετά την συγκέντρωση των εντύπων παραγγελίας, εντος 10 ημερών και σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα θα γίνει η διάθεση από τους ίδιους τους πατατοπαραγωγούς, αυστηρά, σύμφωνα με τα δελτία παραγγελίας».
newsit.gr
_______________________________________________________

http://akadimia-platonos.blogspot.com/2011/07/blog-post_10.html
Τα καταστήματα
Μέχρι σήμερα βρίσκονται στο κωδικολόγιο των καταστημάτων «ΕΠΙΛΟγή» 273 κωδικοί προϊόντων που προέρχονται από 28 Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών καθώς και από 7 μεμονωμένους παραγωγούς, ενώ αυτό προστίθενται καθημερινά νέα προϊόντα.
Σημειώνεται ότι ήδη λειτουργούν τέσσερα καταστήματα, σε Αργυρούπολη, Κολωνό, Κορυδαλλό και Ίλιον, οι ακριβείς διευθύνσεις των οποίων είναι οι εξής:
1o Κατάστημα:
Λ. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ 17, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
ΤΗΛ.: 210 9969920
2o Κατάστημα:
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 55 & ΑΡΓΟΥΣ, ΚΟΛΩΝΟΣ
ΤΗΛ.: 210 5124207
3o Κατάστημα:
ΠΟΝΤΟΥ 14 & ΑΒΕΡΩΦ
ΠΛ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
ΤΗΛ.: 210 4972227
4o Κατάστημα:
Αίαντος 59, ΙΛΙΟΝ
ΤΗΛ.: 210 2622411
__________________________________________

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ...!!! ΧΡΗΣΙΜΗ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

H λίστα αυτή είναι πολύ χρήσιμη νομίζω…Να μάθουν και αυτοί που μας διαβάζουν,ειδικά από το εξωτερικό
ότι η Ελλάδα και αντιστέκεται και δείχνει αλληλεγγύη, αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές.
Πιστεύω ότι αξίζει να το αναρτήσεις και να του δώσεις δημοσιότητα…
Ευχαριστώ
Ο αμετανόητος
Αλληλεγγύη και αντίσταση.
Ακολουθεί μια αντιπροσωπευτική καταγραφή των κυριότερων ελληνικών
πρωτοβουλιών από τα κάτω που αποτελούν ένα άλλο κόσμο, πέρα από τη
κρίση, εδώ και τώρα (και διαθέτουν ιστοσελίδα):
Τοπικά ανταλλακτικά συστήματα, τράπεζες χρόνου και δίκτυα παραγωγών- καταναλωτών

 1. Πανελλαδικό Δίκτυο Ανταλλαγής Αγαθών και Υπηρεσιών Χωρίς Χρήματα του Πελίτι,www.peliti.gr/pages/panelladiko_diktio.htm
 2. Δίκτυο Φασούλι (Αττική), www.fasouli.wordpress.com
 3. Τράπεζα χρόνου πλατείας Συντάγματος, www.time-exchange.gr
 4. Τράπεζας Χρόνου & Αλληλεγγύης Μοσχάτου, www.mesopotamia.gr/trapeza_xronou.htm
 5. Σύστημα Μονάδων Κοινωνικών Ανταλλαγών Λυκόβρυσης-Πεύκης, pelykoia.wordpress.com
 6. LETS NET (Ηράκλειο), www.lets.net.gr
 7. Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων, www.diktyoantallagonxanion.gr
 8. Ομάδα Τσουκνίδα (Ρέθυμνο), http://tsouknidarethymno.gr
 9. Καερέτι – Εναλλακτική οικονομία Ιεράπετρας, www.kaereti.gr
 10. Συριανό Δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων, sanosyros.wordpress.com
 11. Τράπεζα Ελεύθερου Χρόνου – Δίκτυο Ανταλλαγής Υπηρεσιών δήμου Λαμιέων,
 12. www.lamia-city.gr/netexchange.php
 13. Ανταλλακτικό Δίκτυο Βέροιας, antalaktikoveria.blogspot.com
 14. Δίκτυο Ανταλλαγών του Ν. Πιερίας,
 15. noe.motherearth.gr/index.php?location=el&screen=welcome
 16. Οβολός (Πάτρα), www.ovolos.gr
 17. Μπουτσούνι ανταλλακτικό δίκτυο Κέρκυρας, boutsouni.blogspot.com
 18. Εναλλακτική Μονάδα Ροδόπης (ΕΜΡΟ), www.emro.gr
 19. Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης της Μαγνησίας (ΤΕΜ), www.tem-magnisia.gr
 20. ΤΕΜ- Φθιώτιδας, www.tem-fthiotidas.gr
 21. Δίκτυο Ανταλλαγής Εργασίας και Προϊόντων (ΔΑΕΠ) Κέρκυρας,
 22. http://diktyodaep.wordpress.com
 23. Σανό Σύρος, http://sanosyros.wordpress.com
 24. Λόγω τιμής, www.logo-timis.gr
 25. Ηλιόχωρος, www.iliohoros.gr/pazari/antallagi/prosfero1/igeia.shtml
 26. “Ανταλλακτική Οικονομία”, www.antallaktiki.gr
 27. Χρονοτράπεζα του ελληνικού δικτύου γυναικών
 28. Ευρώπης,http://www.enow.gr/196/1633.aspx
 29. Xariseto.gr “χωρίς ευρώ”, http://www.xariseto.gr/viewforum.php?f=304
 30. Συνεταιριστική Παράκαμψη Μεσαζόντων, ΣΠΑΜΕ, http://synparmes.gr,
 31. http://spame.tumblr.com
 32. Δίκτυο Αγροτών – Καταναλωτών Αγροναύτες, http://agronaftes.blogspot.com
 33. Δώσε Πάρε, http://dwsepare.ning.com
 34. Ομοτράπεζοι, http://omotrapezoi.blogspot.com
 35. Κίνημα αλληλέγγυας συναλλαγής παραγωγού καταναλωτή, «ΥΝΙ ΠΙΡΟΥΝΙ»
 36. (Χανιά), www.inipirouni.gr
Χαριστικά παζάρια
 1. Σκόρος, www.skoros.espiv.net
 2. Μην το πετάς, χάρισε το, www.xariseto.gr
 3. Χαρίζω, www.xarizo.blogspot.com
 4. δίκτυο Freecycle, freecycle.wikispaces.com/freecycle_gr
 5. Ηλιόχωρος, www.iliohoros.gr/pazari/
Αλληλέγγυο εμπόριο
 1. Ο Σπόρος, www.sporos.org
 2. Ομάδα Εναλλακτικού και Αλληλέγγυου Εμπορίου “Nosotros”,enallaktiko-emporio.blogspot.com
 3. Εμείς και ο Κόσμος, www.nuestromundo.gr
 4. Terra Verde Χανιά, http://terraverdexania.blogspot.com,
 5. La Candona, www.lacandona.gr
Εργασιακές κολεκτίβες
 1. Το παγκάκι, www.pagkaki.org
 2. Κολεκτίβα Ζερμινάλ, www.kolektivagerminal.blogspot.com
 3. Belleville sin patron, www.belleville-sin-patron.blogspot.com
 4. Collective courier, www.collectivecourier.gr
 5. Συν-άπειρο, www.synapeiro.gr
 6. Συνεταιρισμός Αλληλέγγυας Οικονομίας “Συν-Αλλοις”, http://synallois.org
 7. Κολεκτίβα Κυψέλη, http://colectivakipseli.wordpress.com
Συνεταιριστικοί- αυτοογρανωμένοι πολυχώροι
 1. Το κουκούτσι, http://koukoutsi.enallaktika.gr
 2. Συνεταιριστικό καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνα, www.european-village.org
 3. Nosotros, www.nosotros.gr
 4. Μικρόπολις, http://micropolis-socialspace.blogspot.com Οικοκοινότητες
 5. Τοπικοποίηση, http://topikopoiisi.blogspot.com
 6. Το δέντρο, http://todendro.blogspot.com
 7. Οικοκοινότητα Κύτταρο Νέας Γης, http://kyttaronewearth.webs.com
 8. Κοινότητα Ουτοπία, http://koinotita-utopia.blogspot.com
 9. Κίνησης για τη Δημιουργία Οικοκοινότητας, www.oikokoinotita.gr
 10. Telaithrion free and real, http://telaithrion.freeandreal.org
 11. Άλλος τρόπος, http://allostropos.blogspot.com
 12. Οικολογικά χωριά, http://oikokoinotita.blogspot.com
 13. Δρόμοι σύνθεσης, http://dromoisynthesis.wordpress.com

 1. Φυσικές καλλιέργειες, σπορεία, αστικοί αγροί
 2. Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης,, www.votanikoskipos.blogspot.com
 3. Αγρός, http://eleftherosagros.blogspot.com
 4. Πάρκο Ναυαρίνου, www.parkingparko.blogspot.com
 5. Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός Ελληνικού, http://agroselliniko.blogspot.com
 6. Αστικός αγρός Χαλανδρίου, www.astikosagrosx.blogspot.com
 7. Ομάδα Αστικών & Περιαστικών Καλλιεργειών (ΠΕΡ.ΚΑ.), http://perka.oneirografos.net
 8. Δίκτυο Οικοκοινότητα, http://oikodiktyo.espivblogs.net
 9. Σκαλιστήρι, http://skalistiri.wordpress.com
 10. Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας,, www.naturalfarming.eu
 11. Περμακουλτούρα, www.permaculture.gr/gr/
 12. Καγκουρό, www.kangouro.gr
 13. Permaculture in Greece, http://permaculture-greece.org
Τράπεζες και ανταλλακτήρια σπόρων
 1. Το Πελίτι, www.peliti.gr
 2. Σπόρι Λίμνου, www.sporilimnou.blogspot.com
 3. Αιγίλοπας, www.aegilops.gr
 4. Αρχιπέλαγος (τράπεζα σπόρων),www.archipelago.gr
 5. Ηλέσιον, www.helession.gr
Φυσική δόμηση
 1. Φυσική δόμηση cob, www.cob.gr
 2. Σαλίγκαρος, www.saligaroi.blogspot.com
 3. Free and Real, www.freeandreal.org
 4. Ομάδα πηλΟίκο, www.piliko.gr
Αυτοδιαχείριση
 1. Νέα Γουινέα, neaguinea.org
 2. Φτιάχνω μόνος μου, www.ftiaxno.gr
 3. Μηχανή, http://mhxanh.org/reyma
Συλλογική διαχείριση κοινωνικών αγαθών
 1. Κίνηση 136 (νερό), www.136.gr
 2. Ο Ημιόροφος (υγεία), http://imiorofos.org
 3. Συνέλευση για την υγεία, http://syneleyshgiathnygeia.blogspot.com
 4. Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, http://mki-ellinikou.blogspot.com
 5. Εθελοντικό Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου, http://www.ethiatreio.com
 6. Δίκτυο κοινωνικής υπεράσπισης του σιδηροδρόμου, http://traino-sos.blogspot.com
 7. Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, http://sineleusimetafores.wordpress.com
 8. Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων,http://prosynat.blogspot.com
 9. Πρωτοβουλία για την Κοινωνική Διαχείριση των Απορριμμάτων,http://diapor.blogspot.com
Συλλογικότητες
 1. Ηλιόσποροι, www.iliosporoi.net
 2. State of nature, www.state-of-nature.gr
 3. Λοκροί στο δάσος, http://lokroi-dasos.blogspot.com
 4. Από Κοινού – Κίνηση Αποανάπτυξης Τρικαλινών Πολιτών, http://apokoinou.com
 5. ΛόκαλAthens, http://localathens.blogspot.com
Συλλογικές κουζίνες
 1. Xanadu, http://xanadu.espivblogs.net
 2. Συλλογική Κουζίνα Στεκιού Μεταναστών ELCHEf,www.elchef.gr
 3. Συλλογική Κουζίνα Αυτόνομου Στεκιού,http://autonomosteki.espivblogs.net
 4. Συλλογική Κουζίνα κατάληψης Σκαραμαγκά, http://pat61.squat.gr
Ελεύθερη παιδεία
 1. Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας, http://sxoleio12.wordpress.com
 2. Αυτοοργάνωση στην εκπαίδευση, http://ekpaideysi.espivblogs.net
 3. Στο νησί της αλφαβήτου, http://alphabet-island.blogspot.com
 4. Σεντέφι, http://sentefi.wordpress.com
 5. Ελευθεριακά σχολεία, http://democraticschoolsgr.blogspot.com
 6. Ελευθεριακό παιδικό στέκι El Paso, http://el-paso-thessaloniki.blogspot.com
 7. Παιδικό στέκι «φτου ξελεφτερία», http://pikpa.squat.gr
Ελεύθερο λογισμικό και ανοιχτός κώδικας
 1. Hackerspace.gr , http://hackerspace.gr
 2. Underground Free University, www.ufu.gr
Αυτοδιαχειριζόμενη τέχνη, πολιτιστικός ακτιβισμός
 1. Κενό δίκτυο, http://voidnetwork.blogspot.com
 2. Ορίζοντας γεγονότων, http://orizontasgegonotwn.blogspot.com
 3. Another world is here- the Caravan project, www.anotherworldishere.com
 4. Ecoart, www.ecoart.gr
 5. Cheap art, www.cheapart.gr
 6. Τράπεζα τέχνης, http://trapezatehnis.blogspot.com
 7. Πλατφόρμες, http://www.platformes.blogspot.com
 8. Κίνηση Μαβίλη, http://kinisimavili.blogspot.com
 9. Κοοπερατίβα “Μετέχνιο”, http://metexnio.blogspot.com
 10. Συντεχνίαπλην, http://www.disobey.net/syntexniaplhn/
 11. Mapet-stencils, http://mapetstencils.wordpress.com
 12. Political Zoo, http://politicalzoostencils.blogspot.com
 13. Εναλλακτικό πολιτιστικό εργαστήρι, http://enalaktikoergastiri.wordpress.com
 14. Ταξίδι χωρίς χάρτη, http://taxidixwrisxarti.blogspot.com
 15. Χίμαιρες, http://chimeres.info
Οικογιορτές
 1. Πανελλαδική Οικογιορτή, http://oikogiorti.gr
 2. Οικογιορτή Βόλος, http://oikogiortivolos.blogspot.com
 3. Οικογιορτή Θεσσαλονίκης, http://oikogiorti2011.gr
 4. Οικογιορτή Ηρακλείου Κρήτης, εν οίκω, http://en-oiko.blogspot.com
 5. Οικογιορτή Μαραθώνα, http://marathonecofestival.wordpress.com
 6. Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας, http://www.oikologikigiorti.gr
Πρωτοβουλία δικτύωσης
Ένας άλλος κόσμος,
www.enasalloskosmos-community.net
Άμεση δημοκρατία
 1. Τριήμερο άμεση δημοκρατία Θεσσαλονίκη, http://amesidimokratiafest.org
 2. Τριήμερο άμεσης δημοκρατίας Αθήνα, http://ad161718.is-by.us/
 3. Real democracy, http://real-democracy.gr
 4. Real democracy – multimedia team, http://realdemocracygr.wordpress.com
 5. Άλλη δημοκρατία, http://anotherdemocracy.gr
 6. Περιεκτική δημοκρατία, www.inclusivedemocracy.org
 7. Κίνηση για τον ελευθεριακό δημοτισμό, http://dimotismos.gr
 8. Ευτοπία, http://www.eutopia.gr
Λαϊκές συνελεύσεις
 1. Λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών και περιοχών της Αττικής Πετράλωνα, Κουκάκι, Θησείο, http://laikisineleusipetralona.espivblogs.net
 2. Καλλιθέα, http://syneleysikallitheas.blogspot.com
 3. Παλλήνη, http://aganaktismenoipallinis.blogspot.com
 4. Ζωγράφου, http://aganaktismenoizografou.wordpress.com
 5. Χαλάνδρι, http://laikisyneleysihalandri.wordpress.com
 6. Πειραιάς, http://aganaktismenoipirea.blogspot.com
 7. Βύρωνας, http://laikisinelefsivirona.blogspot.com
 8. Γαλάτσι, http://lsgalatsiou.wordpress.com
 9. Αμπελόκηποι, http://ampelokipoi.espiv.net
 10. Μαρούσι, http://ansinamar.blogspot.com
 11. Πατήσια, http://patissiasynelefsi.blogspot.com
 12. Καισαριανή, http://laikisyneleysikaisarianis.blogspot.com
 13. Ν. Ηράκλειο, http://neohrakleio.blogspot.com
 14. Ν. Ιωνία, http://sinelefsinionia.wordpress.com
 15. Ν. Σμύρνη, http://plateians.blogspot.com
 16. Νέου Κόσμου, http://nkosmos-sineleusi.blogspot.com
 17. Αγ. Παρασκευή, http://syneleysiplateiasagias.blogspot.com
 18. Ηλιούπολη, http://askilioupolis.espivblogs.net
 19. Αγ. Δημήτριος, http://katadimadim.blogspot.com
 20. Αιγάλεω, http://lasynaigaleo.blogspot.com
 21. Χολαργός Παπάγου, http://anoixtisyneleysixolargoupapagou.blogspot.com
 22. Γκύζη, http://gyzi.espivblogs.net
 23. Νίκαια, http://syneleyshnikaia.wordpress.com
 24. Κερατσίνι, http://suneleushkeratsiniou.blogspot.com
 25. Περιστέρι, http://sineleusiperisteri.blogspot.com
 26. Γλυκά νερά, http://sineleusiglikonneron.blogspot.com
 27. Χαϊδάρι, http://syneleysihaidari.wordpress.com
 28. Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Κορυδαλλού, http://alsk.org
Λαϊκές συνελεύσεις άλλων πόλεων
 1. Θεσσαλονίκη, http://aganaktismenoi-thess.blogspot.com
 2. Έβρος, http://aganaktismenoi-polites-evrou.blogspot.com
 3. Ηράκλειο, http://aganaktismenoihrakleio.blogspot.com
 4. Δράμα, http://aganaktismenoi-drama.gr
 5. Βόλος, http://aganaktismenoi-volos.blogspot.com
 6. Καβάλα, http://realdemocracykavala.squat.gr
 7. Καστοριά, http://aganaktismenoi-kastoria.blogspot.com
 8. Πύργος, http://aganaktismenoi-pyrgou.blogferry.com
 9. Κέρκυρα, http://amesi-dimokratia-corfu.blogspot.com
 10. Σύρος, http://laikisyneleusisyrou.blogspot.com
 11. Χανιά, http://aganaktismenoixania.blogspot.com
 12. Κόρινθος, http://perivolakia.gr
 13. Άρτα, http://aganaktismenoisthnarta.blogspot.com
 14. Καλαμάτα, http://aganaktismenoikaistinkalamata.blogspot.com
 15. Γιαννιτσά, http://realdemocracygiannitsa.blogspot.com
 16. Τήνος, http://aganaktismenoi-tiniakoi.blogspot.com
 17. Πάτρα, http://patras-democracy.blogspot.com
 18. Λαμία, http://patras-democracy.blogspot.com
 19. Πρέβεζα, http://politesprevezas.eu
 20. Τρίκαλα, http://aganaktismenoi-trikala.blogspot.com
 21. Κεφαλονιά, http://www.stopcrisis.gr
 22. Σαντορίνη, https://www.facebook.com/pages/Αγανακτισμενοι-ΣΤΗ-Σαντορινη/151547581582902
 23. Λάρισα, http://aganaktismenoilarisas.blogspot.com
 24. Αίγινα, http://aganaktismenoi-aiginas.blogspot.com
 25. Ικαρία, http://aganaktismenoi-ikarias.blogspot.com
 26. Σητεία, http://aganaktismenoisitias.blogspot.com
 27. Πτολεμάϊδα, http://aganaktismenoipolitesptolemaidas.blogspot.com
 28. Μυτιλήνη, http://aganaktismenoi-mytilene.blogspot.com
 29. Ξυλόκαστρο, http://denpaeiallo-xylok.blogspot.com
 30. Βέροια, http://www.agapoveria.gr
 31. Μέγαρα, http://laikisinelefsimnp.blogspot.com
 32. Σπάρτη, http://aganaktismenoi-spartis.blogspot.com
 33. Χίος, http://www.aganaktismenoi-chios.gr
 34. Κιάτο, http://www.plateiakiatou.gr/site
 35. Μολάοι, http://plateiamolaon.wordpress.com
 36. Ύδρα, http://hydra-aganaktismenoi.blogspot.com
_______________________________________________
Αλληλέγγυον: Φως ελπίδας, στο σκοτάδι της κατοχής.

Χωρίς φληναφήματα και ψευδοεπαναστατικές φανφάρες, χωρίς «ανταρσίες» του καναπέ και του πληκτρολογίου, χωρίς επιδοτούμενες «ανθρωπιστικές ευαισθησίες», το μικρό φως ελπίδας που άναψε στην καρδιά της Αθήνας, στην Αγίας Σοφίας 50, στον Κολωνό, πίσω από το Σταθμό Λαρίσης, συνεχίζει σεμνά αλλά αποφασιστικά το δύσκολο έργο που ξεκίνησε εδώ και μερικές μέρες: Στις σκοτεινές εποχές που βιώνει ο Λαός μας και στις σκοτεινότερες που έρχονται, να μην πεινάσει κανείς.
Το Αλληλέγγυον, ο μη Κερδοσκοπικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός με τους εθελοντές του, παραδίδει καθημερινά μαθήματα αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας, προσφέροντας τα προϊόντα των Ελλήνων αγροτών αλλά και των Ελλήνων βιοτεχνών, σε τιμές χωραφιού και βιοτεχνίας.
Ξεπούλησε για λογαριασμό των αγροτών που συνεργάζονται μαζί του, μια και δυο και τρείς φορές τα προϊόντα τους.
Πλήρωσε τους αγρότες, μια και δυο και τρεις φορές και έφερε ξανά το χαμόγελο στα χείλη της ταλαιπωρημένης αυτής τάξης, που την κατακλέβουν οι μεσάζοντες.
Προμήθευσε τους καταναλωτές με προϊόντα πρώτης ποιότητας, από αυτά που μόνο η μάνα ελληνική γη ξέρει να παράγει, αφήνοντάς τους κατάπληκτους για τις τιμές αλλά και για τις γεύσεις τους: Ανθόμελα από τα βουνά της Πελοποννήσου, ρύζια από τους κάμπους της Μακεδονίας μας, όσπρια από τις Πρέσπες μας. Όλα σε τιμές, στο μισό σχεδόν από αυτές που βρίσκουν οι καταναλωτές στις πολυεθνικές, όλα σε ποιότητες μακράν πέρα από τα μεταλλαγμένα και τα δηλητήρια που πλασάρουν τα μαγαζιά τους.
Αυτές τις στιγμές που η βαριά σκιά της κατοχής, της απελπισίας και της φτώχειας που έφεραν στους ώμους τους Λαού μας οι νεοταξίτες υπάλληλοι των διεθνών τοκογλύφων, είναι η ώρα της δικής μας ευθύνης.
Το Αλληλέγγυον, έχει ανάγκη από περισσότερους εθελοντές να βοηθήσουν στο έργο του, το οποίο καθημερινά γίνεται και πολυπλοκότερο αλλά και βαρύτερο.
Από την άλλη πλευρά, για να προχωρήσει στο παρακάτω, το οποίο είναι και δύο και τρία και πολλά Αλληλέγγυα, σε ολάκερη τη χώρα, θέλει κοντά του περισσότερους Έλληνες αγρότες, περισσότερους Έλληνες βιοτέχνες. Για να διαθέσει τα προϊόντα τους, να τους ξεπληρώσει τον κόπο τους και με το παραπάνω αλλά κυρίως για να αποδείξει πως τούτη δω την Πατρίδα και τούτον δω τον Λαό, που δεν τον έφαγαν χιλιάδες τώρα χρόνια τα λιοντάρια, δεν θα τον φάνε τα σκουλήκια.
Εμπρός λοιπόν όλοι να βάλουμε ένα χέρι, να υψώσουμε την ελπίδα πάνω από την Ελλάδα. Εθελοντές, αγρότες, βιοτέχνες, πολίτες-καταναλωτές: Επικοινωνήστε με τα παιδιά του Αλληλέγγυον, στο 2105141443, στο 6978404959 στο 6932647605. Γίνετε μέρος της ωραιότερης προσπάθειας για αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια, από την μεταπολίτευση και εντεύθεν. Ελάτε να δείξουμε στον Λαό μας τι παράγει η Ελληνική γη. Ελάτε να τους δείξουμε τι σημαίνει Έλληνας βιοτέχνης. Ελάτε να χορτάσουμε και τον δύστυχο Λαό μας και τον ταλαίπωρο αγρότη μας. Η υπόθεσή μας, είναι στα χέρια μας. Στα χέρια σας.
Πατριωτικό Μέτωπο
Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης
Κεντρικά Γραφεία Αθηνών: Νίκης 33,
10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Προέδρου: 6980292626
http://www.pamet.gr mailto:pametopo@gmail.com
Γραφεία Βόρειας Ελλάδας: Δελφών, 232,
54655, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310421940
Γραφεία Πελοποννήσου: Κλεομένους Οικονόμου 4-6,
Πλατεία Αγίας Λαύρας, Αίγιο
Τηλ. 2691026221
Ανταλλακτήριο Αγροτικών και Ελληνικών προϊόντων «Αλληλέγγυον»
Αγίας Σοφίας 50, Κολωνός, Αθήνα
http://www.allilegion.gr mailto:allilegion@gmail.com
Τηλ. 2105141443
Τηλέφωνα Διαχειριστών: 6975646728, 6932647605
 


Κάνε Like για να είσαι ενημερωμένος

Σχόλια

1 Σχόλια για "Συνεταιριστικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες στην Αθήνα... Πού και πότε θα πάρετε φθηνά τρόφιμα! Οικονομία στην εποχή της κρίσης‏... H ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ... ΧΡΗΣΙΜΗ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ..."

xorismesazontes.gr είπε...

Καλησπέρα σε όλους.
Συνεισφέροντας στην κρίση δημιουργήσαμε έναν ιστόχωρο ,τον www.xorismesazontes.gr για την καταγραφή παραγωγών χωρίς απολύτως καμια χρέωση για τον παραγωγό....Ας βοηθήσουμε στην προώθηση αυτής της μη-κερδοσκοπικής προσπάθειας


29 Δεκεμβρίου 2012 - 11:16 μ.μ.
 

Κάνε LIKE στην ενημέρωση!

Επιστροφή στην κορυφή Όροι Χρήσης Copyright © 2012 | enimerosiblog.blogspot.com |Modified by enimerosiblog team